10 Motive sa inveti limba engleza

Învățarea limbii engleze este importantă și oamenii din întreaga lume decid să o studieze ca a doua limbă. Multe țări includ engleza ca a doua limbă în programul școlar și copiii încep să învețe limba engleză la o vârstă fragedă.

Cu toate acestea, știți de ce învățarea limbii engleze este atât de importantă? Iată zece motive bune pentru a urma un curs de limba engleză.

1. Engleza este cea mai des întâlnită limbă din lume. O persoană din cinci poate vorbi sau măcar înțelege engleza!

2. Engleza este limba științei, a aviației, a calculatoarelor, a diplomației și a turismului. Cunoașterea limbii engleze crește șansele de a obține un loc de muncă bun într-o companie multinațională din țara de origine sau de a găsi un loc de muncă în străinătate.

3. Engleza este limba oficială a 53 de țări. Aceasta este o mulțime de oameni cu care să se întâlnească și să vorbească.

4. Engleza este vorbită ca primă limbă de aproximativ 400 de milioane de oameni din întreaga lume.

5. Engleza este limba industriei media. Dacă vorbiți engleză, nu va mai trebui să vă bazați pe traduceri și subtitrări pentru a vă bucura de cărțile, melodiile, filmele și emisiunile TV preferate.

6. Engleza este și limba Internetului. Multe site-uri web sunt scrise în limba engleză – veți putea să le înțelegeți și să participați la forumuri și discuții.

7. Engleza se bazează pe un alfabet simplu și este destul de rapid și ușor de învățat în comparație cu alte limbi.

8. Engleza nu este numai utilă – vă oferă o mulțime de satisfacții. Realizarea progresului se simte grozav. Vă va plăcea să învățați limba engleză, dacă vă amintiți că fiecare oră petrecută vă apropie de perfecțiune.

9. Deoarece se vorbește engleza în atât de multe țări diferite, există mii de școli din întreaga lume care oferă programe în engleză. Dacă vorbiți engleză, există o mulțime de oportunități pentru a găsi o școală și un curs adecvate pentru a se potrivi nevoilor dvs. academice.

10. Pentru că este distractiv! Învățând limba engleză, veți afla și despre alte culturi. Puține experiențe te vor face să crești ca persoană mai mult decât să înveți valorile, obiceiurile și modul de viață într-o cultură diferită de a ta.