Resurse online care te vor face să înveți cu plăcere limba engleză (Partea 1)

Ce face dacă vrem sa nu rămanem în urma cu învățarea limbii engleze? Cu siguranță vor veni vremuri dacă nu mai bune, măcar mai sigure, pentru a călători sau pentru a ne întoarce la școală/cursuri unde vă veți putea exersa si consolida limba enlgeză. Dar până atunci consider că tot online-ul ne oferă soluții și resurse pentru acest impas – și încă câte!

Astăzi vă povestesc despre unul dintre website-urile mele preferate de exersare a limbii engleze, pe care îl recomad cursanților mei să îl acceseze, măcar o data pe zi când sunt în vacanță sau weekend. www.breakingnewsenglish.com

După cum spune și numele lui, pe acest site găsim știri reale, fiecare știre oferind chiar 3 surse diferite ,așa cum se vrea un jurnalism de calitate, știrile sunt din diverse domenii, de actualitate și din cîte am observat se încarcă o știre noua la fiecare două zile.

Primul lucru care îmi place la aceste știri este ca poți gasi aceeași știre scrisă în mai multe variante, în funcție de nivelul tău de limba engleză. Ei le clasifică de la Level 0 la Level 7, 0 fiind nivel elementar, 7 avansat.

Al doilea lucru care imi place la aceste știri este că au dimensiune medie, adică de obicei sunt destul de scurte și la obiect, și au o multitudine de exerciții și activități conexe asociate fiecărui skill (reading, writing, listening, speaking).  Astfel poți încerca dictări, potriviri, multiple choice, activități de tip drag and drop, cuvinte încrucișate, exerciții de punctuație, de spelling, teme de vorbire și scriere pe baza subiectului știrii și multe altele, deci cu siguranță poți găsi ceva pe gustul tău.

Site-ul este aerisit și ușor de navigat. Efectiv îți alegi o știre de pe Home Page apăsând direct pe nivelul dorit, o citești, apoi selectezi din blocul de exerciții de deasupra știrii exercițiile care te interesează sau le poți parcurge pe cele propuse chiar de ei, de sub știre.

În speranța că v-a fost de folos recomandarea mea, nu-mi rămâne decât să vă urez spor la citit și la îmbunătățirea limbii engleze! Consultă blogul meu constant pentru a citi și alte recomandări de resurse online utile, precum și articole si update-uri despre examene șî învățarea limbii engleze într-un mod plăcut și eficient.